!
!
kare ayam

Kare ayam

Weet u wat zo leuk is bij de bereiding van dit kipgerecht? Zonder al te veel extra werk en zonder extra inkopen, tovert u u heel gemakkelijk een ander gerecht op tafel.
Tipje voor het heel erg lekker te maken.....:
Zodra de kip een tiental minuten op een laag vuurtje heeft staan sudderen, moet deze uit de wadjan gehaald worden. Laat de kip eventjes uitlekken en frituur deze daarna. Zo krijgt u een overheerlijke kipje die door de "marinade" een pikante smaak heeft gekregen. Daarna de kip wel weer in die heerlijke saus leggen.

Ingrediënten:

1 kip
10 verse rawits
3 rode lomboks
7 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 schijfje gember van ca. 3 cm
1 schijfje kunyit van ca. 3 cm
1 schijfje laos van ca. 2 cm
1 theel. ketumbar
1 theel. trassi
5 kemiri nootjes
1 stengel sereh
1 blok santen
4 eetlepels plantaardige olie
3 daun jeruk
1/2 theel. bruine rietsuiker of een schijfje gula djawa 
zoutnaar smaak

 

Bereiding:

Maak de kip schoon en snijd haar in stukjes.Maak de rawits en de lomboks schoon. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember, kunyit en laos dun. Maak van dit alles in de cobek of de blender met de ketumbar, de trassi en de kemirinootjes een pasta. Knip het bovenste deel van de sereh en leg in de gekneusde sereh een knoop.

Maak van de blok santen met 1 kopje water de kokosmelk. Verhit nu de olie in de wajan en fruit de kruidenpasta goudbruin
Doe de stukjes kip erbij en sauteer deze twee minuten. Voeg de santen, de sereh, de daun jeruk, de suiker en zout naar smaak toe en laat de kip circa 20 minuten op laag vuur sudderen.
Laat de kip uitlekken en frituur deze daarna. Met het opdienen van de kip, deze weer heerlijk in de saus leggen.

Mmmmm.....smakelijk eten. (selamat makan)