!
!
karbouw

Rundvlees

In Indonesiƫ wordt voornamelijk rund- en het goedkopere karbouwenvlees gebruikt, dat op dezelfde wijze als rundvlees wordt bereid. Kalfsvlees is verkrijgbaar, maar wordt minder vaak gebruikt. Ook geitenvlees wordt veel gegeten, schapenvlees en lamsvlees veel minder. De recepten voor geiten en schapenvlees zijn hetzelfde.

In Nederland maak je rendang altijd van rundvlees, nooit van iets anders. Alleen rundvlees heeft de juiste smaak en structuur. In Indonesiƫ wordt de lekkerste rendang gemaakt van buffelvlees, ofwel karbouw. Hoe meer aandacht je besteedt aan het sudderen, hoe beter je rendang wordt. Eigenlijk moet je elke 5 minuten draaien, proeven, kruiden toevoegen. En, niet te vergeten: gebruik verse kokosmelk.

Opmerking: Rund- en karbouwenvlees is overigens niet geschikt voor bereiding in de magnetron. Dit vlees wordt alleen zacht als het op een zeer lage, traditionele hittebron lang wordt gestoofd.