!
!
Trassie oedang

Sayur pindang kuning

Ingrediënten:

300 gr rundervlees grof gesneden
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1-2 eetl. boter
1 theel. trassie
1 vingerlengte koenjit of 2 theel. poeder
2 blaadjes salam
1 stengel sereh
1 schijfje laos
300 gr boontjes
2 bouillonblokjes
1/2 spitskool
1 1/2 eetl. asem
1-2 theel. rietsuiker of een stukje gula djawa

Bereiding:

Zet het grof gesneden rundervlees op met 7 dl water, trek bouillon ervan tot de helft over is.
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn.
Fruit ze in de boter bruin met de trassie, koenjit, salam, sereh en laos.

Doe alles met de bouillonblokjes in de bouillon en laat het met de deksel op de pan op een lage warmtebron 10 minuten sudderen.

Was de boontjes, haal ze af en snijd ze grof.
Voeg ze met wat heet water aan de bouillon toe.
Kook alles ca 7 minuten tot de boontjes halfgaar zijn. Was intussen de kool en snijd deze grof.
Voeg de kool met de asem en de suiker toe en laat nog 3 minuten sudderen