!
!
Sateh babi

Saté babi (varkensvlees)

Ingrediënten:  

1kg. schouderkarbonade (ca. 6 st.)
1/2 kg. spek zonder zwoerd (ca. 4 st.)
1 grote gesnipperde ui
1 grote teen knoflook
1 theel.. ketoembar
1 theel. djinten
1 theel. koenjit en een 1 /2 thl. laos
2 theel. rietsuiker/of een stukje gula djawa
½ kopje santen
1 theel. sambal (echt pedis??...2 theel sambal oelek)
zout, een 1 eetl. asemwater en 2 eetl. ketjap manis.

Houten satéstokjes (laat de stokjes minstens 2 uur in het water liggen dan verbranden ze niet zo snel op de BBQ.

Bereiding:

Vlees in niet al te grote stukken snijden. Zout en peper doe je over het vlees, doe alle andere ingrediënten in een kom en goed mengen met het asemwater en de ketjap.

HieSaté grillen in de oven. Geregeld de stokjes omdraaien.rna doe je alles bij het vlees en weer goed mengen. Laat dit minstens een halve dag maar liever 1 nachtje in het vlees intrekken .

Vlees aan de stokjes rijgen. Doe wel tenminste 1 stukje spek tussen de schouderkarbonade. Daarna op gloeiend houtskool rustig roosteren. Kan natuurlijk ook eventueel onder de grill in de oven.

(saté -katjang-saus -zie sauzen)