!
!
sate pusut

Saté pusut siap

Heerlijke kruidige saté van kipgehakt

Ingrediënten:

½ kg kipgehakt
8 sjalotjes
75 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 limoenen uitpersen voor het sap
1 groot stuk gula djawa of 3 eetl vloeibare (plamsuiker)
zout naar smaak
plantaardige olie
satéstokjes (liefst geen ronde)


Boemboes:

3 teentjes knoflook
6 rawits of 2 grote lomboks
4 cm kunyit/koenjit (kurmkuma) of 2 theel. poeder

 

Bereiding:

 

Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot er een mooie gladde  pasta ontstaat. Snijd de sjalotjes fijn. Verhit in een wadjan of braadpan de olie en fruit de sjalotten mooi goudbruin. Laat daarna wel eventjes uitlekken op keukenpapier.

 

Meng het gehakt met de boemboe, de sjalotten, de kokosmelk, het limoensap, de palmsuiker en het zout en maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de bolletjes samen en om de saté stokjes heen en rooster deze in de oven of op de BBQ bruin en gaar. laat de saté niet te zwart worden want dat gebeurt erg snel. Lekker met ketjapsaus.