!
!
kaashapjes in de oven

Div. kaashapjes

Hoe eenvoudig kan het toch zijn? Je neemt wat bladerdeeg van “koopman” (gewoon de beste met minder vet) een restje kaas en binnen de kortste tijd heb je een heerlijk kaashapje' met een Indische/Aziatisch tintje, op tafel.

Kaasstengels:

Ingrediënten:


bladerdeeg
handje geraspte oude kaas
melk of een losgeklopt eigeel
grof zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ca. 200 graden
Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd het in repen van ongeveer 2 cm breed. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier of wat melk. Strooi de kaas over het bladerdeeg en verdeel over de stengels.
Beetje bestrooien met heel weing grof zeezout uit het molentje.Bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten af in een voorverwarmde oven.

Optie: beetje bestrooien met wat cayennepeper voor de wat pittigere smaak.

Kaasrolletjes

Ingredienten:

1 pak bladerdeeg
geraspte kaas oude kaas
reepjes zeeuws spek (boterhammenvlees)
sambal badjak
gemalen droge rawit

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
De gedroogde rawits fijn malen (uleken)
Besmeer de bladerdeeg met sambal badjak en verdeel de geraspte kaas over het plakje bladerdeeg.
Rol het plakje bladerdeeg heel los op zodat het een mooi rolletje wordt. De rolletjes mooi door de helft snijden en een dun lapje spek om het rolletje wikkelen. Bestrooien met fijn gemalen rawit en nog een beetje geraspte kaas.

Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven. Ongeveer 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn geworden.

Ronde gevulde kaaskoekjes

Ingredienten :

1 plak1 bladerdeeg
geraspte kaas oude kaas
1 ui
sambal oelek
gemalen droge rawit

Bereiding:

Maak per koekje twee even grote rondjes (bodem en dekseltje)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij de ui heel fijn en dun
Besmeer de bladerdeeg met sambal oelek en verdeel de ui over het bladerdeegrondje. Bestrooi het verder met geraspte kaas. Nu het ronde dekseltje erop doen en de kanten mooi dichtdrukken met een vork.

Leg de ronde koekjes op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven. Ongeveer 10 minuten bakken tot ze lichtbruin zijn geworden.

Opmerking:

-Soms kan je de kaashapjes, nadat de bovenkant mooi bruin is geworden, beter even omdraaien. Dan wordt de onderkant nml ook lekker knapperig.
- De hapjes eventjes insmeren met melk of een eidooier voor een mooi bruin resultaat.