!
!
348s

Bakso balletjes

Vleesballetjes voor in de soep.

Ingrediƫnten:

 

750 gr. rundergehakt
2 sjalotten of 1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 worteltjes
1 prei

1 ei, geklopt
2 eetl. bloem
vers gemalen peper

1 eetl. ketjap manis
3 eetl olie

Bereiding:


Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de sjalotten/ui en de knoflook. Meng ondertussen het gehakt met het ei, de bloem en de peper. Hak de wortels en de prei zeer fijn (eventueel eventjes de mixer gebruiken) en meng dit door het gehakt. Doe dan de ketjap erdoor samen met de sjalotjes/ui en de knoflook. Maak van dit mengsel mooie kleine balletjes en bak deze in de wadjan met wat olie.

 

Deze balletjes kunnen ook gekookt worden.

Breng voldoende water in een pan aan de kook en voeg er een bouillonblokje bij. Zet het vuur zacht, maar laat het water zachtjes borrelen. Doe de balletjes 1 voor 1 in het water en laat ze ca. 10 min. koken. Kook de ballen gaar, totdat deze boven komen drijven.