!
!
oseh-oseh

Oseh-Oseh

Indische gehaktballetjes in kokossaus

Ingrediënten:


½ kg. rundergehakt
3 sjalotten
3 djerut purut blaadjes
1 serehstengel
2 theel. asem
4 flinke eetl. water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)

1 ei
4 eetl. plantaardige olie

Boemboe:


3 teentjes knoflook
1 theel. trassi bakar
2 cm laos of een theel. poeder
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
5 kemirinootjes

Bereiding:

 

Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Snijd de sjalotten goed fijn en meng dit samen met de boemboe door het rundergehakt. Meng er het eitje doorheen. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wadjan of braadpan de olie en bak de balletjes rondom bruin. Voeg dan de djerut purut, het asemwater, de sereh en de kokosmelk toe en laat de balletjes langzaam gaar sudderen.

 

Hou het wel goed in de gaten dat de saus niet te zeer indikt anders een beetje water bijvoegen.