!
!
daging age

Daging age

Rundvlees met een milde smaak van kokos.

Ingrediënten:

1/2 kg rundvlees
3 salamblaadjes
2 theel. geraspte limoenschil
3 cm laos of een flinke theel. poeder
geraspte kokos (een klein zakje is voldoende) of 1 grote en flinke eetlepel santen
1 eetl. gula djawa of eventueel bruine rietsuiker
zout en peper naar smaak
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel. ketumbar
ca. 250 ml water

Bereiding:

Snijd het vlees in grote dobbelstenen, insmeren met zout en peper en kook dit ca. 25 min. in een pan met water. Zorg dat er ongeveer 200 ml bouillon overblijft.

Maak de bovenstaande ingrediënten zeer fijn en zorg dat het een mooie pasta wordt. Doe deze pasta van de ingrediënten bij het vlees. Stoof het vlees verder zachtjes gaar totdat het vocht, vrijwel verdampt is.

Opmerking: Gebruik je de santen, dan ietsjes meer water gebruiken en het gerecht in de gaten houden. De bouillon kan nml te dik worden en dan moet je ietsjes meer water toevoegen.