!
!
Dendeng blado

Dendeng blado

Knapperig stukjes "pedis" vlees, met limoen en tomaat

Ingrediƫnten:

1/2 Kg. sukadelappen
10 daun salam
10 eetl. zonnebloem of arachide olie
5 lomboks (wil je het niet te heet maken, haal dan de zaadjes eruit.)
7 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 stukjes laos van 3 cm
1 tomaat
10 rawits (je weet wel, van die hele kleine pepertjes)
1 theel. suiker
1 eetl. limoensap

 Bereiding:

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water met 5 blaadjes daun salam en breng het aan de kook. Laat het vlees in 1 1/2 uur op laag vuur gaar worden. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Eventueel nog dunner maken met een vleeshamer. Het vlees goed afdrogen. Verhit olie en bak de plakjes knapperig bruin.

Maak de lomboks schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de sjalotten en knoflook en snijd fijn. Schil de laos en snijd ze fijn. Snijd de tomaat in partjes. Maak de rawits schoon en wrijf fijn in de vijzel (tjobek). Fruit de knoflook, lomboks, sjalot en rawits in 4 el olie. Voeg de laos, resterende daun salam, suiker en zout naar smaak toe. Meng dan het vlees met de tomaat en limoensap erdoorheen.

Maak het leuk op in een kommetje, met schijfjes limoen en tomatenpartjes.