![]() |
Een heerlijk bijgerecht met gefrituurde tempéh en pindanootjes
Dit recept is toegezonden door: Hans
Ingrediënten:
1 blok tempéh (ca. 400gr.)
3 eetl. pindanootjes
1 sjalotje
1 eetl. bruine rietsuiker (of een stukje gula djawa)
zout naar smaak
1 eetl. plantaardige olie
Bereiding:
Tempéh in kleine en smalle reepjes snijden en eventjes aanbakken in de olie. Als de tempéh een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen, dan uit de wadjan halen en op een stukje keukenrol laten uitlekken.
Sjalotje fijn wrijven samen met de gula djawa (of rietsuiker) en het zout. Op een laag vuurtje eventjes bakken en daarna de tempéh en de pindanootjes toevoegen. Blijven roeren in de wadjan zodat het geheel niet aanbrand.
Bij het opdienen kan er nog eventueel nog een beetje bawang goreng (gebakken uitjes) over gestrooid worden.