!
!
bahso

Basoh

Rundvleesballetjes met een heerlijke pikante saus

Ingrediënten:

1 kg rundergehakt
2 eieren
3 cm laos (of een flinke theel. laospoeder)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
koolbladeren
cocktailprikkertjes

Ingrediënten voor de saus:

3 cm djahé/gember (of een flinke theel. gemberpoeder)
2 rode lomboks
zout naar smaak
75 ml azijn
100 gr pinda's
50 ml water

Bereiding:

Wrijf in een tjobek de laos en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes zeer fijn en klop de eieren op. Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm er balletjes van. Verpak de balletjes in de koolbladeren en zet ze vast met cocktailprikkertjes. De balletjes in ca. 20 minuten gaar stomen.

Wrijf de ingrediënten voor de saus fijn tot een mooie gladde pasta en verhit de saus op een klein vuurtje. Giet daarna de saus over de koolballetjes. Wil je een lekkere pittige saus? Verwijder dan zeker niet de zaadjes uit de lombokjes.