!
!
broodpudding

Podding rotti (broodpudding)

Lekkernij uit het oude Indië.

Ingrediënten:

1 brood (mag wat ouder zijn)
150 gr rozijnen of krenten
4 eieren
5 eetl. suiker
1/2 ltr. melk
1 vanillestokje
zout naar smaak
100 gr boter
Tip: (Klein scheutje rum)
 
Bereiding:
 
Haal de korst van het brood en week het brood in heet water.
Druk het water eruit, tot het brood bijna droog is. Week de rozijnen of krenten.
Klop de eieren met de suiker en de melk los.
Doe nu het brood erdoor. Splijt het vanillestokje, snijd het in stukjes en meng het door de broodpap met de rozijnen of krenten en het zout. Doe ook eventueel het scheutje rum erdoor.
Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Doe de broodpap in de schaal met een paar klontjes boter erbovenop. Verwarm de oven voor (175 C) en laat de broodpap in ca 30 minuten gaar bakken.