!
!
geschilde komkommer

Asinan Okan

Zoetzure komkommer salade met geroosterde pinda's

Ingrediënten:

2 grote komkommers
100 gr. geroosterde pinda's
1 theel. grof zeezout
2 eetl. limoensap of citroensap
1 rode lombok
2 theel. bruine rietsuiker of een stukje gula djawa
3 sjalotjes.

Bereiding:

Schil de komkommers,  verwijder de zaadjes en snijd de komkommers dun en in fijne schijfjes.
Meng de komkommers met het zeezout en pers daarna het vocht eruit met een theedoek.
Schil de sjalotjes en snijd deze fijn. Was de lombok, verwijder (eventueel) de zaadjes en de pitten en hak de lombok fijn.
Maak de pinda's fijn in de tjobek (vijzel). 

Meng nu de komkommer, lombok, sjalotten, en de fijngewreven pinda's met de limoensap en de suiker goed door elkaar. Eventjes in de koeling zetten en deze heerlijke Indische salade is klaar voor gebruik.