Oude Indische familierecepten

De recepten...

De Indische en Indonesische keuken in Nederland is nog springlevend en je zou kunnen zeggen dat het heel langzaam een "hype" aan het worden is. Niet alleen de 1e, 2e en 3e generatie Indische luitjes maar ook oud-Indiëgangers, ook hun kinderen en kleinkinderen houden oude familierecepten met veel plezier in ere!

Uit ervaring met het lospeuteren van keukengeheimen weet ik hoe moeilijk het is om exacte hoeveelheden van een of ander boven water te krijgen. “Ach, een handje, naar smaak, tot geurig” … wie kent het niet? Je moet een hand van koken hebben om de raadselen van “sedap” en “gurih” te kunnen ontrafelen.

Vaak zijn er ook nog “geheime” handelingen en/of ingrediënten waarover gezwegen wordt. Want stel je voor dat iemand net zo goed als jezelf of zelfs beter gaat koken! Hahah... maar luitjes, jullie weten toch, indische kokkies of Indo's koken met gevoel. Vingerkootje van dit, mespuntje van dat en hier een handje vol van. Zo gaat het al sinds mensenheugenis. Ikzelf kook ook zo maar toch, om deze recepten begrijpelijk te maken voor iedereen, zal ik toch een leidraad moeten geven zijnde de gebruikte hoeveelheden.

De recepten op deze Indische receptensite zijn; familierecepten. Familierecepten door mij zelf bijelkaar gesprokkeld maar ook door anderen lieve mensen toegestuurd. Alle recepten heb ik natuurlijk zelf uitgeprobeerd en soms enigszins aangepast.  Aangepast aan de smaak zoals mijn omaatje of mijn vader het gemaakt zou kunnen hebben. De smaak van hun eten maar ook de heerlijke geur als zij aan het koken waren..... vergeet ik nooit.

Geniet van al die recepten zoals ik geniet van het bereiden ervan. Geniet van de reuk tijdens het koken en geniet van die heerlijke authentieke Indische smaken.

Ik heb mijn best gedaan met deze website en nu..... zijn jullie aan de beurt. Heel veel succes en het gaat zeker lukken.

 Oude Indische familierecepten