!
!
heerlijke gule kambing

Gule kambing

Mals, gestoofd en lekker gekruid lamsvlees. Dit is eigenlijk een recept met geitenvlees maar helaas.... daar is redelijk moeilijk aan te komen. 

Ingrediënten:

1/2 kg geiten (lams) -vlees
1 serehstengel, gekneusd
plantaardige olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Boemboe:

1 theel. anijszaad
1 theel. kardemom
7 kemirinoten
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
5 kruidnagels
1 theel.nootmuskaat                                                                                                               

10 sjalotten of ca. 3 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm gember (djahé)
6 cm kunjit/kunyit (kurkuma) of 1 flinke theel.
3 theelepels rietsuiker of een schijfje gula djawa  en 3 rode lombokjes (laat de pitjes erin om het lekker "pedis" te maken)

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de boemboe in 3 minuten. Voeg dan de kaneel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren