!
!
kue semprong

Kue Semprong (wafeltjes)

Lekkere Indische wafeltjes

Ingredienten:( Voor ong.50 Indische wafelrolletjes).

260 gr. bloem,
1/2 theel kaneel
150 gr rietsuiker
4 1/2 dl. kokosmelk
4 eieren
olie.

Bereiding:

Mix de bloem en de suiker goed door elkaar. Klop de eieren los en doe ze bij het bloem/suikermengsel.
Goed door elkaar mixen. Voeg nu de santen (kokosmelk) en de kaneel toe en dit ook weer goed door elkaar roeren.

Verhit de olie in een koekenpan en doe er 2 eetlepels van het beslag in. Wrijf het beslag superdun uit met de achterkant van de lepel. Op een klein vuurtje ong. 5 minuten aan beide kanten bakken.

Dan direct oprollen en af laten koelen op een rooster.

Het deeg mag niet te dun zijn! Anders moet je nog maar een beetje bloem toevoegen. Is het deeg te dik, dan een klein beetje santen/kokosmelk erbij doen.

Het gemakkelijkste is natuurlijk, deze wafeltjes te maken, met een wafelijzer net zoals je normaal wafels zou maken. Let dan wel op.... zodra deze lekkernij klaar is, direct oprollen.

Lekker voor op het ijs maar ook, voor zomaar lekker te smullen... Trouwens, kinderen zijn er gek op!