!
!
indonesische vissoep

Indonesische soep met vis

Een lekkere Indische soep met vis en kleine garnaaltjes.

Ingrediënten:

250 à 300 gram gesneden verse soepgroenten
ca 250 gram gefileerde zeevis (kabeljauw, schelvis)100 gram kleine garnaaltjes
2 eetl. olie
3 uien
1 knoflook teentje
1 theel. kerrie Djawa (Javaanse kerrie)
0,5 theel. djahé ( gemalen gemberwortel) of klein geraspte verse gember
2 à 3 eetl. rijstwijn of sherry
1 eetl. ketjap manis
zout
2 theel. maïzena
3 eetl. gesnipperde voorjaarsui, lenteui of prei
3 eetl. bladselderij
75 gram mihoen.

Bereiding:

Zet de soepgroenten op met 1 liter water. Trek er in 20 minuten een geurige groentebouillon van. Daarna de bouillon zeven. (straks pas een beetje soepgroente toevoegen)

Spoel (eventueel) de zeevis onder stromend koud water af en maak daarna de vis droog. Snijd hem in smalle reepjes of in blokjes.

Verhit de olie en fruit de uien samen met de knoflook zolang tot ze glazig geworden zijn. Voeg de kerrie Djawa (Javaanse kerrie) en djahé (gemalen gemberwortel) toe. Schep alles goed om en voeg de rijstwijn of sherry en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

Voeg de vis en de garnaaltjes bij de kokende bouillon . Laat alles gedurende 3 minuten zachtjes doorkoken. Verkruimel de mihoen en voeg deze bij de soep (en natuurlijk ook een beetje soepgroente). Roer de ketjap manis door de soep en voeg naar smaak wat zout toe.

Maak de maÏzena aan met 1,5 eetlepel koud water. Roer het mengsel door de soep. Laat er even de kook over komen. Strooi er vlak voor het opdienen voorjaarsui, lenteui of prei over. Strooi daarna de bladselderij erover.

Nou.....als dat nu geen lekker soep is....