!
!
bamisoep

Bami kuwa

Echte Indische bami soep. Dit recept is voor ca. 4 pers.

Ingredienten:

350 gram magere speklappen of hamlappen
100 gram gepelde garnalen
0.50 blikje bamboespruiten
150 gram taugé
100 gram in reepjes gesneden worteltjes
0.25 fijngesneden witte kool
3 djerut perut blaadjes
3 fijngesneden sjalotten of 1 grote ui
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 theel. trassi
2000 ml water
naar smaak zout, peper en nootmuskaat toevoegen

Bereiding:

Trek een bouillon van het vlees in een pan samen met de djerut perut blaadjes.

Verhit wat olie in een wadjang en fruit daarin de trassie, de sjalotten en de knoflook. Snijd vervolgens het vlees in kleine reepjes en fruit dit mee. Vervolgens de schoongemaakte groenten bij het vlees voegen en naar smaak peper en zout toevoegen.

Giet de overgebleven bouillon er langzaam bij en laat de soep langzaam gaar koken.

Kook de bami gaar en laat dit uitlekken.
Leg wat bami in een diep bord en schep er de bouillon met groenten over.

Strooi als extra garnering over de soep wat in reepjes gesneden omelet en heel fijn gesneden selderij.