!
!
mie eten in een warung

Arem-arem mie

Ingredi├źnten:

1 pak mie
300 gr gehakt
1 blik santen
5 rode uien
2 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 eetl. ketoembar
2 eierdooiers

 

Bereidingswijze:

Kook de Mie halfgaar en giet ze af. Maak de uien, knoflook en de kemiri's goed fijn en maak er samen met de ketoembar een bumbu van (kruidenmengsel) van.
Meng de santen, het gehakt en de bumbu (kruidenmengsel) goed door elkaar.
Voeg er vervolgens de halfgare mie aan toe en meng het door elkaar tot de santen goed is ingetrokken.
Maak een stomer warm en doe de mie erin en stoom het gerecht nu in ca 20 min. gaar.
Doe het in een schaal en strooi er de van tevoren hardgekookte en fijngemaakte eierdooiers over uit.

En natuurlijk niet de bawang goreng (gebakken uitjes) vergeten.