!
!
pepertjes

Werken met rode pepers (lombok)

Hieronder wat fijne tips:

- Rijpe rode pepers zijn over het algemeen heter dan de onrijpe groene variant.

- Pepers zijn minder pikant als de zaadjes en zaadlijsten verwijderd zijn. Dit gaat het gemakkelijkst door de pepers over de lengte door de helft te snijden en met een mespuntje de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen. (eerst eventjes de peper in je hand laten rollen en zachtjes duwen)

- Wrijf niet in uw ogen tijdens en na het verwerken van de pepers. Was uw handen uitvoerig na het werken met pepers.

- Ga niet gelijk naar de wc als je met pepers hebt gewerkt. Het kan een pijnlijke ervaring worden.

- Als u hetere soorten pepers gebruikt, is het aan te raden plastic handschoenen te dragen.

- 'Blus' niet met wijn, bier of water als u een gerecht met te veel peper genuttigd heeft, dit werkt averechts! Melk, yoghurt of komkommer geven wel enige verlichting.