!
!
kue nastar - indische ananaskoekjes

Kue nastar - ananaskoekjes

In Indonesië zelf, zijn de ananaskoekjes erg geliefd. De Indonesische naam is Kue Nastar.

Ingrediënten: (ca 15 stuks)

250 gram bloem
150 gram boter
100 gram rietsuiker
3 eieren, waarvan je van 2 eieren, alleen de eidooier nodig hebt.
Potje ananasjam
zout naar smaak..... en verder heb je nog nodig...koekvormpjes en een kwastje.

Voorbereiden:

De boter moet je eerst op kamertemperatuur laten komen. De koekvormpjes met boter invetten
2 eieren nemen en eigeel scheiden in kommetje.
Het 3e ei loskloppen (dus klutsen), dit gebruiken we pas op het laatst. De oven eventjes voorverwarmen op ca. 180 graden

Bereiding:

In een kom de bloem zeven en een beetje zout erbij doen. De boter in stukjes erbij doen.
Nu alles goed door elkaar mengen.
Alles tot één geheel kneden en het moet een soepele deegbal worden.

Het aanrecht met bloem bestuiven en de deegbal uitrollen tot een lap van ongeveer 4 mm dik.
Uit de deeglap rondjes steken, ze moeten net zo groot zijn als de koekvormpjes. (dezelfde diameter, maar dan iets groter om ook het opstaande randje te kunnen bekleden).
Van de deegrestjes kan je nu een lange dunne rol maken.

Bekleed elk vormpje helemaal met het deeg.
Leg op elk vormpje een eetlepel ananasjam en spreidt het wat uit.
Bovenop de ananasvulling, leg je 2 dunne stukjes deegrol in de vorm van een kruis.

Vervolgens bestrijk je elk kruisje en de rand met wat geklutst ei voor een mooie bruine kleur.
De koekjes afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. In ongeveer 15 á 20 min. zijn die superlekkere koekjes....klaar.