!
!
boontjes voor de kids

Boontjes - spec.voor kinderen

Via hyves vraagt men mij vaker om een "Indisch"groente/vlees recept of een gerecht welke speciaal geschikt is voor kinderen. Het mag niet te pittig zijn, een gerecht met groente en vlees en snel klaar zijn.... want kinderen hebben nooit tijd.

Ik ben eens iets gaan proberen. Vroeger heb ik al eens een gerecht gehad wat ongeveer hetzelfde was maar helaas, het recept en de naam heb ik niet meer. Dus ben ik gaan experimenteren en ik moet zeggen, het is geweldig geslaagd. Een snel en eenvoudig gerecht, met een heerlijke Indische smaak.

Boontjes met gehakt op Indische wijze (speciaal voor kinderen)

Ingrediënten: (ca 4/5 personen)
400 gr. spercieboontjes (eventueel diepvries...let op: geen blik boontjes)
500 gr. rundergehakt
1 grote ui (grof snijden)
1 paprika
1 knoflookteentje (zeer fijn snijden)
1 theel. ketoembar
1 theel. sambal oelek
1 grote eetl. pindakaas (met nootjes)
1 eetl. gula djawa (of bruine rietsuiker)
1 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
4 dl. lauw water
Gebakken uitjes (bawang goreng)

Bereiding:
Bak het gehakt in de pan rul en bak de grof gesneden ui en de knoflook mee. Voeg tenslote de in reepjes gesneden parika toe.

Als het gehakt bijna bruin is, voeg het lauwe water toe. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Vuur klein zetten en de suiker, klein beetje zout, sambal, ketoembar en de pindakaas toevoegen. Goed roeren.

Voeg nu als laatste de spercieboontjes toe aan het gehaktmengsel en breng het wederom eventjes aan de kook. Ketjap bijvoegen en een paar minuutjes op een zeer laag vuurtje laten pruttelen. Wel goed blijven roeren. Wellicht nog een klein beetje (lauw) water toevoegen, want het mag absoluut niet te dik worden.

Dit gerecht serveren met witte rijst en bestrooien met gebakken uitjes. Een paar schijfjes komkommer erbij is lekker fris en erg lekker.

Selamat makan.... De kids zullen zeker gaan smullen.